Bajor erdő fotóstúra 2005

A Bajor Erdő Nemzeti Park jelenleg 24.250 hektáron a bajor erdő belsejében helyezkedik el. A Park Regen és Freyung-Grafenau közigazgatási egységekhez tartozik, de határai a Cseh Köztársaság mentén húzódnak.

A Nemzeti Park alapítása óta (1970) elsősorban a természeti értékek megőrzéséért küzd. A Park célja, hogy a Közép-Európa erdeiben honos növény- és állatfajok számára természetes élővilágot biztosítson. Mindemellett nagy energiát fektetnek az adott régióra jellemző, de már kiirtott vadállatok visszatelepítésére. Figyelemreméltó, hogy ez az egyetlen Németország területén található Nemzeti Park, amely természetvédelmi területen folytatott tevékenységéért nemzetközi elismerést vívott ki magának.

 Európa szerte egyedülálló szabadtéri múzeum hatalmas területet foglal magába, ahol kutatási, kikapcsolódási és túrázási lehetőségek várják az ide látogatót. Az állandó kiállítások szereplői a vadon élő állatok, növények.

Szépen karbantartott és táblákkal jelzett hangulatos ösvényeken közelíthetjük meg az állatok megfigyelésére kialakított kilátópontokat, ahol szerencsés esetben láthatjuk is őket. Mivel nagy területen vannak elkerítve általában türelmesen várakoznunk kell, vagy másik kilátópontot kell keresnünk. A madarak már szűkebb röptetőkben vannak, és ezekbe be is lehet menni, így ott biztosan megtaláljuk, amit látni szeretnénk. A vaddisznók és szarvasok elkerített területén pedig szintén átsétálhatunk. A park minden évszakban különleges élmény, ha komolyabb fotózási szándékkal keressük fel, érdemes legalább 3-4 napot szánnunk rá.

További képek a galériában

Pin It

Comments powered by CComment

Kategória: