60. Barlangnap - 2016. június 23-26.

A 60. Barlangnap - Egyesületünk szervezésében - ismét a Pilisben lesz. A résztvevők bejárhatják az Ariadne-barlangrendszert, az Ajándék-barlangot valamint a Csévi-szirtek kis barlangjait. A rendezvény bázisa most is a Klastrompuszta melletti tisztáson lesz.

Barlangnap 028 Kovacs Richard

Pontosan huszonöt éve, 1991 áprilisában sikerült először Ricsinek és Ádámnak új, addig ismeretlen részbe jutni a Leány-barlangban. Azóta folyamatosan kutatunk a Szirteken, a négy évvel ezelőtti rendezvény óta is komoly fejlesztéseket csináltunk. Ennek köszönhetően a barlangrendszer gyönyörű, de távoli részei is könnyebben elérhetőek lettek. Másrészt impozáns új részeket is feltártunk, ezért a bejárható túra-útvonalak jelentősen megváltoztak 2012-höz képest.

14 különböző barlangtúrát tervezünk, az 1–2 órás könnyű barlanglátogatástól az egész napos, hat barlangon átvezető extrém átmenőtúráig,  mindenki találhat kedvére valót. Ezen kívül kicsiknek és nagyoknak szóló felszíni programokkal is készülünk.

Szombaton hagyományos Marcel Loubens Kupa barlangász-verseny, az elmélet kedvelőinek pedig Kessler Kupa lesz. Az esti jó hangulatot az Adrenalin Tourist Rock Band szolgáltatja.

Mindent megteszünk azért, hogy most is sikeres, jó hangulatú legyen a Barlangnap. A következő hetekben folyamatosan fogjuk feltölteni az információkat ide a honlapra, valamint a Facebookon is beszámolunk az előkészületekről .

Pin It

Comments powered by CComment