2017-es eredményeink

Narizon Palomas2017.szeptember

Csapatunk idén sem tétlenkedett – csak beszámolni mulasztottunk el.

2016 augusztusában Spanyolországban, bejártuk Cantabria barlangjait (jópáran már nem is először) valamint a Pireneusokban kirándultunk, kanyonoztunk. A túrán készült képeket itt megnézhetitek.

2014-15-ös eredményeinket bemutató jelentésünkért a Cholnoky-pályzaton I.díjat kaptunk.

A Csévi-szirtek kutatása folytatódott. Habár nagy áttörést idén (eddig) nem értünk el, a sok-sok kis eredményt összegezve azért nem állunk rosszul.

Az Ariadne-rendszer jelentős része eddig nem volt felmérve. A Vacska-beli nagy felfedezések óta küzdünk ezzel a lemaradással, a poligon azóta nem tudja utolérni a feltárásokat. Az utóbbi hónapokban több, mint 3km-t poligonoztunk, most csupán a Vacskában maradt egy kevés felméretlen járat.

A legígéretesebb kutatásaink az Indikációs-barlangban folynak, ehhez azonban előbb (újra) le kellett zárni a barlangot és ki kellett tágítani a kutatási helyekre vezető utakat. Több ponton, összesen 400m új járatot tártunk fel, a barlang hossza most 1200m.

Az Ariadne-rendszer hossza elérte a 16km-t. Ez egyrészt a Leány- és Legény-barlangban történt több kisebb feltárás eredménye, másrészt  poligonozáskor a járatok hosszabbnak bizonyultak korábban becsült méretüknél.

A Csévi-szirtek barlangjainak jelenlegi  hosszúsága összesen 20.5km.

Pin It

Comments powered by CComment

Kategória: