Hírlevél

Hírek, érdekességek, aktualitások.. iratkozz fel, hogy ne maradj le róla!

Elismerések

Elmúlt hát az idei Barlangnap is. Rendkívül sikeres, jó hangulatú hétvégét tölthettünk együtt.

Tabor

279 regisztrált résztvevő jött el (ebből 79 MKBT-tag), a szervezőkkel együtt tehát bőven 300 fölött volt a létszám. Három nap alatt 118 túrát vezettünk, 14 különböző útvonalon. A túrákon összesen 506 résztvevő volt, + túravezetők.

Az Ariadne huszonöt tagja, apait-anyait beleadott a szervezésbe. Azért vállalkoztunk a feladatra, hogy a barlangász-közösségnek megmutathassuk eredményeinket – főleg az utóbbi két év látványos felfedezéseit, fejlesztéseit. Mindazonáltal egyedül nem tudtunk volna megrendezni egy ekkora összejövetelt. Köszöjük a segítséget:

  • a barlangi mentőszolgálatok tagjainak az ügyeletért,
  • a Marcel Loubens Kupa szervezőinek a versenyért,
  • Túri Zolinak és segédeinek a szombati vacsoráért,
  • az Adrenalin Tourist Rock Bandnek a szombat esti fergeteges buliért,
  • Bátyónak és a szervező Füredi Zolinak az énekóráért,
  • a Mountexnek és a Tendonnak a kötélhíd támogatásáért valamint
  • a kötélhíd építésében és lebontásában segítőknek.

A legnépszerűbb túra – az Ajándék-barlang mélypontjára – már csütörtök délután szinte azonnal betelt. Sajnos ide több ember levitelét a barlang adottságai nem teszik lehetővé. A másik népszerű cél az Indikációs-barlang volt. (Talán a provokatív túraleírás miatt. Lám, megfelelő marketinggel bármi sar(a)t el lehet adni.) A többi útvonalra végig volt szabad hely.

RegisztracioA gyakorlati kíhívásra vágyók Marcel Loubens-kupán, az elméleti megmérettetést választók Kessler-kupán indulhattak, a legkisebbeket pedig változatos gyerekprogramok szórakoztatták.

A regisztrációs díjakból 828’000 Ft bevételünk volt, ami lényegében fedezte a rendezvény költségeit. Legnagyobb kiadásaink a zuhanyozó és mobil-WC bérlése, a szombati vacsora, matricák stb. legyártatása voltak, de az elköltött összeg oroszlánrészét a millió apró tétel adta. (A pólókat ettől függetlenül, önköltségi áron adtuk, a kötélhíddal kapcsolatos kiadásokat pedig az Egyesület állta.)

Benkovics-Molnár Györgyi képeA Barlangnap különlegessége a Csévi-szirtek és a Klastrom-szirtek között kifeszített 870m hosszú félelmetes kötélhíd volt. Ezzel sikerült megvalósítani Gergő nagy álmát, kipróbálhatták azt a megfelelő technikai végzettséggel rendelkező barlangászok.

A barlangnap és annak szervezése számunkra is nagy élmény volt, minden percét élveztük, de most szeretnénk ismét a kutatásra összpontosítani. Majd' minden hétvégén kint leszünk, eztán is örömmel látunk minden érdeklődőt, aki közelebbi ismeretséget szeretne kötni a bontóvödörrel...

 

Ádám Bence

Comments powered by CComment

További cikkek

Visitor heat map tracker, live visitor tracking, real time visitor counter

Keresés az oldalon

Galéria

Filmek

Túrák - kutatások

Promóciós anyagok

Kapcsolat

Belépés

LOGIN
Jelentkezzen be, vagy regisztráljon!
Avatar
Még nem regisztrált?

Csatlakozzon most, hasznos lehet! Jelentkezzen be a bővebb tartalomért

Elfelejtett jelszó - Elfelejtett felhasználó

Username
Jelszó
Remember me